Novi Sad
21.02.2014.
05:09 > 05:52
U novosadskom Radio kafeu večeras se održava tribina "Dosta je bilo - Restart".
  • 008

    24.02.2014 09:46
    Белосветски а наш.
  • Биртија ТВ

    24.02.2014 08:21
    Доста је било - чега?
  • Zoran021

    23.02.2014 11:30
    Radulović
    Šarlatan i galamdžija! Dosta nam je i takvih!
  • радник

    21.02.2014 15:43
    @ZoranNS, Krcko, Vevac, NN, Ivanjičanin...
    Шта сте ви сад о њему добро рекли, а да имате неки доказ???

    Једино што подржавам из тог његовог закона о раду је промена закона о отпремнинама, да не иду на укупан стаж, већ на стаж у последњој фирми, и то је одличан начин да се решимо партијских кадрова који нас заиста оптерећују. Шта друго ПОЗИТИВНО он нуди било ком раднику?
    Замислите, прочитао сам предлог закона, и знам ТАЧНО шта вас питам!

    Имам ја и још питања за вас, за која бих желео да ми одговорите пре било каквог даљег коментара, наравно ако имате аргумената:

    -Зашто је МОРАО да побегне из Канаде, ако није, зашто не оде на пар дана?

    -Чиме му се бавила фирма у Србији и колико је уопште имао запослених?

    -Којих је фирми био стечајни управник, како су оне завршиле и колико је највише имао запослених?

    -Ко му је водио све стечајне поступке? Можда супруга?

    -Зашто одмах није иступио из владе када је видео да нема подршку, већ је чекао да се влада расформира а да он одмах покрене предизборну кампању?

    -Ко је од ЗВУЧНИХ имена у економији подржао његов програм?

    -Зашто није увео закон БИЛО КОЈЕ чланице ЕУ, него је смишљао овакав робовласнички?

    -Зашто би радници код приватника гласали за туђе горе уместо за своје боље? Да се до краја испоштује овај закон, што је било у његовој надлежности, они би имали немерљиво бољи положај!

    -Зашто је дао "оставку" када је већ знао да Влада иде у технички мандат, што је једини ЛИЦЕМЕРНО искористио за предизборну кампању, на коју је био спреман и раније?

    Има још, али за почетак је довољно!

    Лупајте минусе слободно, видим да се тиме бавите, али ако објаве, дајте прво одговоре, без обзира ако оптеречујемо друге! До тада нисте озбиљни!
  • Suuuper!

    21.02.2014 14:22
    A kad će doći Deda Mraz u radijokafe!?
  • Vevac

    21.02.2014 13:57
    @ Sima
    Nije "prijatelj" već prijateljica. Ja lično imam nešto malo zemlje od kojih mojih roditelja koji dobijaju godišnje 300-400 evra što je daju u arendu. Ja sedim u kancelariji, radim 55h sati nedeljno, od jutra do mraka, samo nedelja slobodna, bez godišnjeg odmora (nikad nisam bila na moru jer nemam ni para ni vremena)... za 30.000, od kojih kada platim stan i račune skoro ništa ne ostane. E da mi sad neko da 10.000 evra da se vratim u moj gradić odmah bih počela voćarstvom da se bavim (ne stočarstvom! da imam stoku od koje ne mogu da mrdnem. A ja nisam ni rekla da je Radulović obećavao 10.000 evra po radnom mestu već sam istakla kako to radi ovaj sistem poslednjih godina koji nas je upropastio.
  • podrska radule

    21.02.2014 13:29
    potpisi
    posto vidim da vecina podrzava sasu da biste mogli za njega da glasate na izborima dajte coveku potpis jevrejska 16 inace cete opet biti beli listic za ostale iskreno se nadam da niko normalan ne bi glasao..hvala
  • ZoranNS

    21.02.2014 11:38
    Đuraš
    Poštovani miting je kada nek sa 30 autobusa dovuče 1000 galamdžija, plati im dnevnice i oni urlaju šta im se kaže, ovde će ludi doći dobrovoljno da vide šta nam ovaj čovek nudi. Ono bez mozga mora da je lično iskustvo tekstopisca.
  • prof. Kišprdilov

    21.02.2014 10:59
    Taj dotični...
    Jel i on iz Beograda???
    Ej dosta mi je tih Beogradjana što dolaze u Novi Sad da me oslobode i prosvete!
    Dosta me jebe Bokan, Čanak, naša Maja, Mirović, Mirčić, Pajtić, Kostreš i ostala "bratija", samo još ovaj fali.... što kaže gazda Raka: "To nisu ljudi, to su Beogradjani!!"
  • Mesija

    21.02.2014 09:59
    Glas
    Ja do sada nikada nisam glasao, jer smatram da glasanjem tesko mogu sta da promenim, i zbog toga sto se na nasoj politickoj sceni vec x godina samo smenjuju isti ljudi. Gospodin Radulovic je obrazovan, pametan i kulturan i prije svega praktican covek. Zbog njega cu izaci na izbore, i njemu cu dati svoj glas. Za mene je on rekao dovoljno!
  • 21.02.2014 09:46
    Politicar
    Gospodin Radulovic je jos jedan politicar i time je sve recno. Nemojte tu raspravljati o njegovom moralu, postenju, vrednoci, principijelnosti... On toga nema, on je politicar.
  • Sima

    21.02.2014 09:40
    @vevac
    Prijatelju, par pitanja..
    Da nemas posao i da ti neko ponudi platu od 30.000rsd, da li bi ga odbio i nastavio da otpadas zato sto je eto neki poljoprivrednik mozda ostao bez svojih podsticaja.
    Drugo, ko uopste govori da ce Radulovic da nudi 10.000evra poljoprivrednicima?
    Trece, sta moze poljoprivrednik da uradi sa 10.000? Moze da kupi dva hektara zemlje, sa jednogodisnjim kulturama uz najbolji prinos i izbegavanje poplava i oluja moze da uzme 1000e po hektaru. To je 2000 evra godisnje, daleko manje od 30.000rsd puta 12 meseci.
    Cetvrto, sta je prihod drzave od dva hektara obradjene zemlje? hoce li se te pare vratiti u budzet i kada?
    Peto, poljoprivrednici koji imaju stoku ne idu na odmor. Razlog je u tome sto ne mogu da vode stoku sa sobom a neko mora da hrani, poji i muze.
  • Kvart

    21.02.2014 08:55
    Ne znam, po meni je lik jedan od najvecih licemera na kugli zemaljskoj.
    Jel namestao zeni poslove kad je bio stecajni upravnik?
    Jeste.
    Jel hteo da odgovara na pitanja medija vezano za to?
    Nije.
    Jel raspisao jedan javni konkurs za pozicije u njegovoj nadleznosti?
    Nije
    Jel na ta mesta zaposlio samo poznanike i rodbinu svojih poznanika?
    Jeste
    Jel postoji ista u predlozima zakona koje je dao na vladu i parlament sto menja situaciju na bolje?
    Ne, u pitanju je samo apsolutna kontrola nad postavljenjima direktora u neprivatizovanim firmama.
    Jel resio jedan problem za 5 meseci?
    Nije
    Jel se guzi kako je jedini vredan, posten i sposoban bez da icim do recima i pljuvanjem drugih to pokazao?
    Da. Zar se ne bojite takvih ljudi?
    Gde mu je imovina od prodaje firme Adobeu?
    Sta je uradio sa stecajnim postupcima koje je vodio?
    Zasto mu skoro svi saradnici sad kad nije na vlasti okrecu ledja?
    Sta ocekujete da ce uraditi za vas a da je na primeru pokazao da je to uradio ili da je pokrenuo da se to uradi?
    Prijatna vam tribina
  • Vevac

    21.02.2014 08:49
    Svi koji pricaju protiv njega nek samo navedu jos jedno ime koje se bori za promene! Politicarima koji su na sceni poslednjih 20 godina ni najmanje ne odgovara da se sistem promeni, od cega bi oni ziveli ako bi neko dosao i kontrolisao njihov rad? O moj Boze, pa zar bi morali za platu da rade? A sto se tice njegovih reformi za javni sektor, ajde nek neko iy privatnog kaze da li dobija otpremninu kada dobije otkaz? I to za sve godine staza? Ma daj... gde to ima? To nije normalno, a vazi samo za budzetlije. Ono sto Dinkic radi je upropastilo nasu privredu. Sto tih 10.000 evra po zaposlenom ne da poljoprivrednicima pa da se ljudi pocnu vracati na selo i da napokon izvucemo maksimum iz nase zemlje? Ne, mi dajemo milione evra vec obogacenim stranim firmama da bi radnici u njima radili za 30.000. Jedan poljoprivrednik bi sa takvim podsticajem obezbedio celu svoju porodicu, pojacao izvoz drzavi i zaradjivao vise godisnje nego jedan radnik u fabrici. I jos bi ziveo srecan, sam za sebe, da moze da ode na odmor kada hoce...
  • Krcko

    21.02.2014 08:22
    Kampanja
    Proslog ponedeljka sam bio u Jevrejskoj 16 i ostavio potpis jer, sta god da taj Radulovic ima u glavi, sigurno je vise nego lopovi na vlasti, a pogotovo gmazovi iz prethodne. Sudim pre svega po emisiji "Utisak nedelje" i cistom poredjenju sa onim kako i sta je pricao on, a sta "Megatrend Dr. Slina".
    Megatrend-polusvet gamize po TV ekranima vec dve decenije, a u sadasnjoj vlasti je prisutan skoro u celosti. Radi se o ljudima koji su toliko truli u svojoj pohlepi da vise ne misle ni o cemu drugom vec o tome kako ce da opeljese narod "dok im je vreme", jer sudeci po prethodnim vlastima, niko nije kaznjen odkad je otisao sa vlasti.

    Pisma podrske, naruceni autobusi primitivaca iz unutrasnjosti, najavljivanje hapsenja, zastareli sudski procesi protiv dokazanih lopova, sve su simboli politicke opcije koju su zastupali SVI, od Milosevica do Vucica.

    Mozda ni zato trebalo da se stvarno srusi sistem Javnih preduzeca i nepotistickog zaposljavanja, korupcije i arcenja imovine koju su stvarali jos nasi roditelji. Ako za to nismo spremni, onda je stvarno bolje da nas nema.
  • ocajna

    21.02.2014 08:12
    nada
    Sve ovo do sada je vec vidjeno, daj nesto novo, dajte sansu mladima koji nemaju ambicije za politiku, oni hoce da rade, ima ih puno kvalitetnih ali ne mogu da dodju do izrazaja od......
  • ZoranNS

    21.02.2014 07:56
    Biće mali kafe za sve
    Biće mali kafe za sve kojima ovaj čovek uliva nadu, bitno je da se glas Radulovića čuje u Skupštini. Vidimo se u Radio-kafeu.
  • anonimus

    21.02.2014 07:21
    Vrlo realan i otvoren covek.
    Nije mi jasno zasto ga pojedinci tpoliko napadaju.
  • Vesko

    21.02.2014 07:10
    NN - Ako nista drugo
    1. Pokušao je da donese zakon koji uvodi ropstvo umesto kapitalizma.
    2. Ta "petlja" se zove građenje pozicije za postizborne koalicije (politikanstvo).
    3. U startu je bio OK, ali onda sledi niz mračnih stečajnih postupaka gde je iscedio ono što je ostalo iz tih kolektiva.
    Da glasam za njega, neka hvala.
  • novosađanin

    21.02.2014 07:07
    stečaj
    Ovaj čovek vezuje se za najveći broj uzetih predmeta kao stečajni upravnik. Svako ko zna šta je stečaj, lavovski deo uzima sebi kao nagradu. Spominju se milioni dinara. Kada je predao imovinsku kartu kao ministar, naveo je da nema ni dinara. Pa gde su ti novci od stečaja. A što se tiče ZOR svi ističu kako treba oduzeti prava radnika u JP. Pa zar nije zakon jednak za sve. Vidite, da radite kod privatnika za minimalac, više od 8 sata dnevno, subotom, 1o radnih dana god. odmora, praznike da ne pominjem. Nema otpremnine, nema minulog rada, često na određeno u nedogled i bez perspektive. Šta to još treba da Radulović od ovoga oduzme da bi poslodavac bio "uspešan".
  • iguman

    21.02.2014 00:07
    Bilo bi jako dobro da ga pozovu u PESCANIK,jer bi tamo imao sat vremena da iznese svoja vidjenja o reformi Srbije.Naravno pola vremena da posveti VOJVODINI.
  • NN

    20.02.2014 20:55
    Ako nista drugo
    Radulovic je
    1. probao da nesto uradi
    2. imao petlju da se suprotstavi onima na vlasti
    3. nije budala. Pogledajte mu biografiju

    Koliko drugih moze da se pohvali sa tackama 1 i 2?

  • Lilum

    20.02.2014 20:03
    @Đuraš - @anti-bot
    "Obratite pažnju na definiciju: "tribina". To se zove miting, gde prisutni dođu i bez mozga aplaudiraju, samo što svi njegovi staju u jednu salicu. A on će kao da onjasni šta nije u redu. How yes no."

    dji-Do pa češ videti da nisi u pravu :)

    I da nisi ti bot za to moraš biti "obučen" i instruisan u centrali.

    NoMeansNo.
  • Slobodan

    20.02.2014 19:59
    slobodan@gmail.com
    Gospodin Radulovic je svoju sansu prokockao, i sad je jos pod utiskom sto je morao da izadje iz vlade, pa zbog toga vuce nerezonske poteze, sto ce se potvrditi na izborima.
  • Đuraš

    20.02.2014 19:28
    @anti-bot
    "Bot" sam zato što sam nazvao stvari pravim imenom?
    Šta je sledeće, kapuljača na glavu pa me pojede mrak, je l' takvu Srbiju zastupate, pošto sami taj komentar niste napisali?
  • anti-bot

    20.02.2014 18:19
    11:29 • 20.02.2014. abc
    11:41 • 20.02.2014. kole - pokazao je sta zna
    11:56 • 20.02.2014. Sivi Vrabac
    14:36 • 20.02.2014. Marko Bo.
    15:51 • 20.02.2014. Đuraš
    18:05 • 20.02.2014. Anonymous - cedomir jovanovic

    Za one koji nisu upućeni, ovako izgleda pisanje SNS-BOTova
  • Ivanjičanin

    20.02.2014 17:12
    Porška
    Saša prošpartaj Srbijom za ovo vremena što je ostalo do izbora, i samo objasni ono što pišeš u uvodnom članku biće dosta.Prelaziš cenzus!
    Za onog koji je sve u tranziciji izgubio deluješ ko lek na ljutu ranu, a nas nije malo 400.000 potencijalnih glasača!
  • Lusi NS

    20.02.2014 17:05
    @ Kole: "pokazao je sta zna" sa ovako napisanim komentarom i Vi ste pokazali, da Vam nije mesto za tastaturom.
  • Anonymous

    20.02.2014 17:05
    cedomir jovanovic
    Da li znate da Cedomir Jovanovic ima grupu, koja je predvidjena samo da trazi diskusije i da ostavlja komentare u zavisnosti da li su njihovi simpatizeri ili ne. Prepoznajem dvojicu ovde!
  • Nenad

    20.02.2014 16:25
    Ajde gledaj pa zaobiđi Novi Sad, dosta nam je Treća Srbija i ostale partijice. Ako ne završiš u zatvoru do narednih izbora i uspeš da formiraš solidnu stranku poput naprednjaka, onda možda...
  • Đuraš

    20.02.2014 14:51
    Obratite pažnju na definiciju: "tribina". To se zove miting, gde prisutni dođu i bez mozga aplaudiraju, samo što svi njegovi staju u jednu salicu. A on će kao da onjasni šta nije u redu. How yes no.
  • novosadjanin

    20.02.2014 14:24
    Ima moj glas odavno!
  • SremicaŠ

    20.02.2014 13:45
    Šansa
    Gospodinu Raduloviću treba dati šansu.Ne može nam biti gore nego što je sada,ali ako nam i bude gore možda će nas njegove reforme u neko dogledno vreme upristojiti,srediti državu,institucije,pa da krenemo sa rtve tačke,da prestanemo da tonemo.Ali ako nam u vlasti ostanu svi ovi novo-stari,već provereni likovi koji nam se nude,teško da čovek ima šansu a i mi zajedno sa njim.Zato podržimo njegove ideje,možda će našoj deci biti bolje.Napred gospodine Raduloviću,vidimo se!
  • Marko Bo.

    20.02.2014 13:36
    Vidi se da je novopečeni poliičar, obećava kontradiktorno. Biće efemeran kao Karić, a možda završi i iza rešetaka, ko zna, rano je reći.
  • Slobodan

    20.02.2014 11:07
    Nema bolje provere
    Ovde ljudi stalno pominju filozofiju tipa: "E da nam je da nam na vlast dodje neki Japanac il' Nemac pa da sredi stvari u drzavi..."
    Eto, dosao covek s planom i voljom, pa cemo videti koliko ljudi ima... petlju recimo, da podrzi sredjivanje drzave...
  • Sivi Vrabac

    20.02.2014 10:56
    Ako do sada nije skupio dovoljno potpisa, slobodno neka prekine da se ne obruka.
  • makijaveli

    20.02.2014 10:55
    razmisli malo
    Interesantno je da su ostavke podneli upravo oni koji su pokusali nesto da promene. Mislim na Ministar privrede i Direktora Poreske uprave. Jasno je da nikakve reforme nisu ni zapocete, nego su naprotiv blokirane, da bi se ucvrstila vlast gospode iz SNS-a.Za to vreme se vrsi performans kroz kojekakve markenting-trikove, kao zabava za narod.
  • kole

    20.02.2014 10:41
    pokazao je sta zna
    Akoje za proteklih nekoliko meseci uradionešto od onoga što zna a čime bi trebalo da satre radnike i privredu nda bolje da ostane na tome. Dosta je biklo da samozvanci nude rešenja koja od rešenja nemaju ni r. A Radulović je izdanak najgore vrste pa ga vljda zato rado primaju u ovom svoje3vrsnom kafeu. Sem prodaje magle i nudjenja loših usluga ovaj čudak i vidovnjak ne može ništa drugo sem da zgrće pare na bedi i muci običnog čoveka.
  • Vladimir

    20.02.2014 10:41
    Vidimo se Saša!
  • abc

    20.02.2014 10:29
    I njega je takođe dosta bilo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna